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Registros recuperados : 160 | |
81. | | SAWCHIK, J.; MAS, C.; PÉREZ GOMAR, E.; BERMÚDEZ, R.; PRAVIA, V.; GIORELLO, D.; AYALA, W. Riego suplementario en pasturas: antecedentes de investigación nacional In: GRUPO DE DESARROLLO DE RIEGO; SEMINARIO INTERNACIONAL, 1ER. AGOSTO 2010, PAYSANDÚ, URUGUAY. Potencial del riego extensivo en cultivos y pasturas. Montevideo (Uruguay): INIA, 2010. p.141-153 Bibliografía: p. 206-207Biblioteca(s): INIA La Estanzuela; INIA Las Brujas; INIA Treinta y Tres. |
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84. | | Morón, A.Molfino, J.Ibáñez, V.Sawchik, J.Califra, A.Lazbal, E.La Manna, A.Malcuori, E. La calidad de los suelos bajo producción lechera en Uruguay ln: Morón, A.; coord. Efectos de la agricultura, la lechería y la ganadería en el recurso natural suelo: impactos y propuestas: resúmenes expandidos. Montevideo (Uruguay): INIA, 2009. p. 31-34 (INIA Serie Actividades de Difusión ; 587) INIA La EstanzuelaBiblioteca(s): INIA Las Brujas; INIA Tacuarembó. |
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85. | | MORON, D.; MOLFINO, J.; IBAÑEZ, W.; SAWCHIK, J.; CALIFRA, A.; LAZBAL, E.; LA MANNA, A.; MALCUORI, E. La calidad de los suelos en las principales áreas de producción lechera en Uruguay. In: MORÓN, A. (coord.). Simposio efectos de la agricultura, la lechería y la ganadería en el recurso natural suelo: impactos y propuestas. INIA La Estanzuela. Resúmenes expandidos. Montevideo, UY: INIA. 2009. p. 31-34. (Serie Actividades de Difusión, 587).Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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93. | | MORON, A.; MOLFINO, J.; SAWCHIK, J.; CALIFRA, A.; LAZBAL, E.; LA MANNA, A.; MALCUORI, E. La calidad física del suelo en las principales áreas de pasturas en producción lechera de Uruguay. In: Jornada Técnica calidad de suelos. La Estanzuela, Colonia, Uruguay: INIA, 2008. p.7-8. (INIA Serie Actividades de Difusión; 556).Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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94. | | MORON, A.; MOLFINO, J.; SAWCHIK, J.; CALIFRA, A.; LAZBAL, E.; LA MANNA, A.; MALCUORI, E. Calidad del suelo en las principales áreas de producción lechera de Uruguay: avances en el Departamento de Colonia In: Jornada Técnica calidad de suelos. La Estanzuela, Colonia, Uruguay: INIA, 2008. p. 9-13. (INIA Serie Actividades de Difusión; 556).Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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95. | | MORON, A.; SAWCHIK, J.; CALIFRA, A.; LAZBAL, E.; IBAÑEZ, W.; LA MANNA, A.; MALCUORI, E. Calidad del suelo en las principales áreas de producción lechera de Uruguay: avances en el Departamento de Florida. In: Jornada Técnica calidad de suelos. La Estanzuela, Colonia, Uruguay: INIA, 2008. p.1-6. (INIA Serie Actividades de Difusión; 556).Biblioteca(s): INIA La Estanzuela. |
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98. | | SAWCHIK, J. Secuestro de carbono. Suplemento Tecnológico INIA, 2008, p. 18-19. Suplemento tecnológico Expo Prado 2008. Contiene esquema del Ciclo del carbono.Biblioteca(s): INIA Tacuarembó; INIA Treinta y Tres. |
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Registros recuperados : 160 | |
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Tacuarembó. Por información adicional contacte bibliotb@tb.inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA Tacuarembó. |
Fecha actual : |
11/11/2014 |
Actualizado : |
05/05/2020 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
Internacional - -- |
Autor : |
FONT I FURNOLS, M.; SAN JULIAN, R.; GUERRERO, L.; SAÑUDO, C.; CAMPO, M.M.; OLLETA, J.L.; OLIVER, M.A.; CAÑEQUE, V.; ALVAREZ, I.; DIAZ, M.T.; BRANSCHEID, W.; WICKE, M.; NUTE, G.R.; MONTOSSI, F. |
Afiliación : |
MARIA FONT I FURNOLS, IRTA-Centre de Tecnologia de la Carn, Monells (Girona), Spain; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LUIS GUERRERO ASOREY, IRTA-Centre de Tecnologia de la Carn, Monells (Girona), Spain; CARLOS SAÑUDO, Facultad de Veterinaria, Zaragoza, Spain; M.M. CAMPO, Facultad de Veterinaria, Zaragoza, Spain; JOSÉ LUIS O. OLLETA, Facultad de Veterinaria, Zaragoza, Spain; MARÍAANGELS OLIVER, IRTA-Centre de Tecnologia de la Carn, Monells (Girona), Spain; VICENTE CAÑEQUE, SGIT-INIA Madrid, Spain; INMACULADA ALVAREZ, SGIT-INIA Madrid, Spain; MARÍA TERESA DÍAZ, SGIT-INIA Madrid, Spain; WOLFGANG BRANSCHEID, Institut for Meat Production and Market Research, Kulmbach, Germany; MICHAEL WICKE, Forschungs- und Studienzentrum fur Veredelungswirtschaft der Universitat Gottingen, Vechta, Germany; GEOFFREY R. NUTE, Division of Farm Animal Science, University of Bristol, Langford, United Kingdom; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
Acceptability of lamb meat from different producing systems and ageing time to German, Spanish and British consumers. |
Fecha de publicación : |
2006 |
Fuente / Imprenta : |
Meat Science, Volume 72, Issue 3, March 2006, Pages 545-554. DOI: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2005.09.002 |
DOI : |
10.1016/j.meatsci.2005.09.002 |
Idioma : |
Inglés |
Notas : |
Article history: Received 26 April 2005// Received in revised form 9 September 2005// Accepted 9 September 2005. Acknowledgements: We thank the AECI, INIA-Spain and INIA-Uruguay
for their financial support, the people of the different teamsand the Institute of Grassland and Environmental Research (Wales, UK) for their technical support. |
Contenido : |
In the present study German (DE), Spanish (ES) and British (UK) consumers acceptance of lamb from their own country compared to lamb from Uruguay (UY) was evaluated. Two-hundred consumers in each country evaluated tenderness, flavour and overall acceptability of four types of lamb, two from UY (light and heavy lambs aged 20 d) and 2 local (with two ageing times, 7 and 20 d). In each country 1.5 cm-thick slices of lamb were evaluated by previously selected consumers in controlled conditions. DE and UK consumers showed significantly (P < 0.05) different acceptability scores between samples, the lamb from heavier animals and aged 20 d being the most appreciated. On the other hand the majority of the ES consumers significantly (P < 0.05) preferred the meat from lighter lambs. Production systems, cultural aspects and consumption habits seem to affect the acceptability of the lamb to the consumers. |
Palabras claves : |
ACEPTABILIDAD DE LOS CONSUMIDORES; AGEING; CONSUMERS; LAMB; PRODUCTION SYSTEMS. |
Thesagro : |
CARNE. |
Asunto categoría : |
A50 Investigación agraria |
Marc : |
LEADER 02316naa a2200373 a 4500 001 1051561 005 2020-05-05 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1016/j.meatsci.2005.09.002$2DOI 100 1 $aFONT I FURNOLS, M. 245 $aAcceptability of lamb meat from different producing systems and ageing time to German, Spanish and British consumers. 260 $c2006 500 $aArticle history: Received 26 April 2005// Received in revised form 9 September 2005// Accepted 9 September 2005. Acknowledgements: We thank the AECI, INIA-Spain and INIA-Uruguay for their financial support, the people of the different teamsand the Institute of Grassland and Environmental Research (Wales, UK) for their technical support. 520 $aIn the present study German (DE), Spanish (ES) and British (UK) consumers acceptance of lamb from their own country compared to lamb from Uruguay (UY) was evaluated. Two-hundred consumers in each country evaluated tenderness, flavour and overall acceptability of four types of lamb, two from UY (light and heavy lambs aged 20 d) and 2 local (with two ageing times, 7 and 20 d). In each country 1.5 cm-thick slices of lamb were evaluated by previously selected consumers in controlled conditions. DE and UK consumers showed significantly (P < 0.05) different acceptability scores between samples, the lamb from heavier animals and aged 20 d being the most appreciated. On the other hand the majority of the ES consumers significantly (P < 0.05) preferred the meat from lighter lambs. Production systems, cultural aspects and consumption habits seem to affect the acceptability of the lamb to the consumers. 650 $aCARNE 653 $aACEPTABILIDAD DE LOS CONSUMIDORES 653 $aAGEING 653 $aCONSUMERS 653 $aLAMB 653 $aPRODUCTION SYSTEMS 700 1 $aSAN JULIAN, R. 700 1 $aGUERRERO, L. 700 1 $aSAÑUDO, C. 700 1 $aCAMPO, M.M. 700 1 $aOLLETA, J.L. 700 1 $aOLIVER, M.A. 700 1 $aCAÑEQUE, V. 700 1 $aALVAREZ, I. 700 1 $aDIAZ, M.T. 700 1 $aBRANSCHEID, W. 700 1 $aWICKE, M. 700 1 $aNUTE, G.R. 700 1 $aMONTOSSI, F. 773 $tMeat Science, Volume 72, Issue 3, March 2006, Pages 545-554. DOI: https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2005.09.002
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